blog

Hiányzik egy kis önfeledt mulatság? Amikor az Acsaújlaki Kastély épült, javában zajlottak már a korabeli bálok és vidulások, de a farsang a jelenünkben is remek alkalom az önfeledt kikapcsolódásra. Idén egy kis meglepetéssel várunk benneteket a tavaszvárás és a mulatságok jegyében, de először is tegyünk egy kis kitérőt a múltba.

 

Honnan is ered a farsang? Az ünnep arra a hiedelemre vezethető vissza, hogy régen az emberek azt gondolták, hogy a tél utolsó napjain a nap legyengül, és gonosz szellemek kelnek életre. Hangos mulatozással azonban el lehet űzni őket, így aztán biztosan eljön a tavasz. A farsang ideális arra is, hogy a sötét, hideg tél után az ember kicsit kiadja a feszültségét, és átadja magát a cseppet sem visszafogott szórakozásnak. A mulatozás központjában a jelmezek és az álarcok állnak, az arctalanság pedig még inkább a féktelen ünneplésre buzdított. A farsangi időszak ma is szuper alkalmat kínál arra, hogy elbúcsúzz a hideg, sötét téli napoktól, és megnyisd magad a hamarosan beköszöntő tavasz és a fény előtt.

 

Mivel várunk benneteket?

Kastélyunk ebben a tél végi, tavaszt váró időszakban is nyitva áll előttetek, hogy eltöltsetek nálunk egy élménydús délelőttöt vagy délutánt. A francia rezidenciákat idéző, egyedi saroktornyos kastély felidézi az egykori bálok és a főúri életforma atmoszféráját. A féktelen duhajkodás helyett egy kicsit mást javaslunk: nálunk kultúrával, gyönyörű ősfás parkunkban tett sétával és egy kis vidámsággal tölthetitek el az időt. Farsangi meglepetésünk: gyertek hozzánk álarcban, készítsetek fotót, osszátok meg velünk, és mi ajándékba adunk egy hűtőmágnest!