Különleges Schéner Mihály festmény kiállítás az Acsaújlaki Kastélyban

Kapcsold össze a kastélylátogatást egy inspiráló művészi élménnyel! Kastélyunkban felfedezheted Schéner Mihály, Kossuth- és Munkácsy-díjas magyar festő gyűjteményes kiállítását. A műalkotások megtekintéséhez nem kell külön jegyet vásárolnod, elegendő a kastélyba megváltott belépőjegy! A festményeket a kastély fogadótermeiben és lakosztályaiban helyeztük el, egyrészt rávilágítva, hogy a művek vonzereje a különböző belső terekben is ugyanolyan erős, másrészt pedig a kastély különböző exkluzív belső terei változatos atmoszférát teremtenek a művészi élmény befogadásához.

Az alkotóról:

Schéner Mihály (1923-2009) a 20. század második felének és 21. század elejének kiemelkedő művésze. A képző- és iparművészet több ágában is alkotott, festészeti öröksége mellett grafikusként, szobrászként, keramikusként és bábtervezőként is jegyzik nevét. Egyéni művészi látásmódját Kossuth- és Munkácsy díjakkal is elismerték.

Schéner Mihály magát expresszív-szürrealista alkotónak nevezte. Témaválasztására a változatosság jellemző, a mitológiai és bibliai témák mellett a legendák, a kézműves termékek, a természet és a hétköznapok világa is gyakran visszaköszön alkotásairól. Életműve rendkívüli változatosságot mutat, az alkotói szabadsággal élő és a változó világban az önmaga helyét kereső ember képe köszön vissza műveiről.

Kapcsolatfelvétel/Ajánlatkérés

Tudj meg többet! Kérlek, töltsd ki az űrlapot a megfelelő adatokkal, és kollégánk a lehető legyorsabban válaszol minden kérdésedre.

*Az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, és költségmentes.